Aktiviteter

Aktiviteter

I kalendern hittar du sådant som är på gång. Håll även utkik i lokaltidningarna, här finns ofta artiklar eller notiser om evenemang som ordnas av Jomala bibliotek och kultur.

Höstens program

Kura skymning torsdag 14.11 kl. 18-20 på Rönngården. Författaren Carina Karlsson berättar om sitt författarskap och sin senaste bok Märket. 
Hon berättar om sin skrivprocess och arbetet med de historiska källorna. Föreläsningen sker i samarbete med Medis, Läskafét vid Rönngården och Jomala bibliotek & kultur.
Föreläsning inkl. fika 15 euro. anmälan senast 7 november via Medis tel. 018 531 620.

 

Läskafé på Rönngården för alla seniorer varannan onsdag (jämn vecka) kl.13 med start den 2 oktober. 
Höstens bok är Märket av Carina Karlsson. Högläsning av Britt-Marie Nyman. Gratis inträde, fika ingår.
Arr. i samarbete med Jomala Bibliotek & kultur. Varmt välkomna!

 

 

Bokholkar

Sommaren 2017 fick Jomala en till bokholk. Denna gång vid Lemströms kanal och glasskiosk. Den är sköts om av Zaida Karlsson och är definitivt värd ett eller flera besök!

Den första bokholken i Jomala invigdes 17 mars 2015 i Kungsö. Holken byggdes och sponsorerades av Dan Jansén och Carina Aaltonen efter ett initiativ av biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson.  

Bygg och sätt upp flera bokholkar

Alla som bygger och sätter upp en bokholk i Jomala får utgallrade böcker från biblioteket att sätta i holken. Kontakta biblioteket när holken är klar.

Viktigt att tänka på

Holken ska placeras där många personer har möjlighet att besöka den, t.ex. på en allmän gemensam byaplats eller vid tomtgränsen vid en väg där grannarna passerar. Om det inte är på egen tomt måste man fråga om lov först.

En person måste vara ansvarig för holken, titta till den nu och då och rensa ur skräp och böcker som stått där länge.

Vem som helst får fritt ta böcker ur holken och de behöver inte återlämnas. Vem som helst får också sätta in böcker i holken.

Holken bör tas in till vintern. När den sätts upp på våren på "bokholksdagen" kan man ha en liten festlighet och bjuda på fika, korv eller annat gott till byborna.

Holken ska ha vattentätt tak och en öppningsbar dörr, i övrigt får holken se ut precis hur som helst. Storleken kan variera från att ha plats för några enstaka böcker till många, som den i Kungsö. Vem bygger den roligaste, finaste, märkligaste holken? 

Publicerad 5.10.2017
Uppdaterad 7.10.2019