Aktiviteter

Aktiviteter

På Jomala biblioteks FB-sida hittar du aktuell information.  Håll gärna även utkik i lokaltidningarna och deras kalendersidor.

2021

Högläsning och Handarbete varje onsdag kl. 18 på Rönngården. Aktivitetskoordinator Lotta Baarman ordnar.

 

Onsadag 3 november 2021 kl. 17-19. Bokutgvning 

Presentation och signering av Marcus Bomans nya fotobok I AM i Jomala bibliotek.

Kl 18.00 framför Jenny Carlstedt och Marcus Boman några sånger som för oss in i bokens värld.

Några bilder från utställningen I AM visas under evenemanget.

 

Måndag 15 november kl. 18 KURA SKYMNING

- kl. 18 Karin Erlandsson beättar om och läser ur sin nya roman "Hem"

- kl. 19 Vad är St Olavs Waterway? Ester Laurell, Jmaes Simpson och Stefan Äng berättar.

 

 

 

 

Tidigare aktiviteter: 

Läskafé på Rönngården för alla seniorer varannan onsdag (jämn vecka) kl.13. 
Högläsning av Britt-Marie Nyman. Gratis inträde, fika ingår.
Arr. i samarbete med Jomala Bibliotek & kultur. Varmt välkomna!

Seniorsurf

Under 2020 ordnas kurser på biblioteket i att använda läsplattor och mobila enheter i samarbete med Äldis - Äldreomsorg på distans / Liz Karlsson, Folkhälsan på Åland, aktivitetskoordinator Lotta Baarman samt Jomala bibliotek & kultur.

Medis kontaktperson i Jomala

Från och med mars 2020 är Medis kontaktperson i Jomala Guy Schåman. Hans telefonnummer är 040 352 8652 och e-post: guys@aland.net

Bokholkar

Sommaren 2017 fick Jomala en till bokholk. Denna gång vid Lemströms kanal och glasskiosk. Den sköts om av Zaida Karlsson och är definitivt värd ett eller flera besök!

Den första bokholken i Jomala invigdes 17 mars 2015 i Kungsö. Holken byggdes och sponsorerades av Dan Jansén och Carina Aaltonen efter ett initiativ av biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson.  

Bygg och sätt upp flera bokholkar

Alla som bygger och sätter upp en bokholk i Jomala får utgallrade böcker från biblioteket att sätta i holken. Kontakta biblioteket när holken är klar.

Viktigt att tänka på

Holken ska placeras där många personer har möjlighet att besöka den, t.ex. på en allmän gemensam byaplats eller vid tomtgränsen vid en väg där grannarna passerar. Om det inte är på egen tomt måste man fråga om lov först.

En person måste vara ansvarig för holken, titta till den nu och då och rensa ur skräp och böcker som stått där länge.

Vem som helst får fritt ta böcker ur holken och de behöver inte återlämnas. Vem som helst får också sätta in böcker i holken.

Holken bör tas in till vintern. När den sätts upp på våren på "bokholksdagen" kan man ha en liten festlighet och bjuda på fika, korv eller annat gott till byborna.

Holken ska ha vattentätt tak och en öppningsbar dörr, i övrigt får holken se ut precis hur som helst. Storleken kan variera från att ha plats för några enstaka böcker till många, som den i Kungsö. Vem bygger den roligaste, finaste, märkligaste holken? 

Publicerad 5.10.2017
Uppdaterad 27.10.2021