Kommunkansliet och kommunkansliets gård

Kommunen

Jomala kommun kan locka med boende i närhet till både natur och vatten. I kommunen finns ett flertal planerade områden, tillgången till attraktiva bostadstomter är alltså god. Den kommunala servicen är väl utbyggd med hög kvalitet inom barnomsorg, skola och äldreomsorg. Jomala kommun har inte heller någon kommunal fastighetsskatt för stadigvarande bostäder. 

Det centrala läget, närheten till Mariehamn och de korta avstånden på Åland ger dig som boende goda möjligheter till hög livskvalitet då du snabbt och enkelt kan ta dig till och från jobbet för att njuta av din fritid i hemmets lugna vrå.

Som företagare i Jomala har du tillgång till goda kommunikationer med hamnarna i Mariehamn och Eckerö samt flygplatsen inom nära räckhåll. Dina kunder har alltid nära till dig tack vare kommunens strategiska läge.

Vad gäller Jomala kommuns ekonomi kan slutligen konstateras att kommunen är skuldfri med en välskött ekonomi.

Välkommen till Jomala!

Nyheter inom Kommunen

11.11.2019 - Värmeprojekt i Vikingaåsens skola

Som en del av Flexens projekt Smart Energy Åland installeras nu ett högteknologiskt system för temperaturreglering i Vikingaåsens skola. Systemet “Fourdeg Smart Heating” installeras under november....
Läs mer om Värmeprojekt i Vikingaåsens skola ›

4.11.2019 - Ursäkta röran!

Under vecka 45 påbörjar Ålands Schakt grundförbättring av kommunkansliets parkering, vilket innebär att parkeringsmöjligheterna tillfälligt är begränsade.
Läs mer om Ursäkta röran! ›

1.11.2019 - Socialchef

Jomala kommun lediganslår en tjänst som socialchef. Som socialchef har du det övergripande ansvaret över kommunens socialförvaltning och du leder arbetet vid kommunens socialförvaltning. Du är direkt...
Läs mer om Socialchef ›

30.10.2019 - Möckelövägen söder om Möckelörondellen stängs av för trafik

Möckelövägen, söder om Möckelörondellen i Jomala kommun, stängs av för trafik från och med torsdagen den 31 oktober 2019. Trafiken till södra Möckelöområdet sker via Möckelös västra vägskäl.
Läs mer om Möckelövägen söder om Möckelörondellen stängs av för trafik ›

25.10.2019 - Årets säsongsinfluensa

ÅHS informerar om årets säsongsinfluensa: Leveranserna av influensavacciner från THL är försenade, vilket medför att alla små sjukvårdsmottagningar, hemsjukvård och skärgård får leverans i december....
Läs mer om Årets säsongsinfluensa ›
Publicerad 28.9.2017
Uppdaterad 7.5.2019