Bild på kommunkansliet

Kommunen

Jomala kommun kan locka med boende i närhet till både natur och vatten. I kommunen finns ett flertal planerade områden, tillgången till attraktiva bostadstomter är alltså god. Den kommunala servicen är väl utbyggd med hög kvalitet inom barnomsorg, skola och äldreomsorg. Jomala kommun har inte heller någon kommunal fastighetsskatt för stadigvarande bostäder. 

Det centrala läget, närheten till Mariehamn och de korta avstånden på Åland ger dig som boende goda möjligheter till hög livskvalitet då du snabbt och enkelt kan ta dig till och från jobbet för att njuta av din fritid i hemmets lugna vrå.

Som företagare i Jomala har du tillgång till goda kommunikationer med hamnarna i Mariehamn och Eckerö samt flygplatsen inom nära räckhåll. Dina kunder har alltid nära till dig tack vare kommunens strategiska läge.

Vad gäller Jomala kommuns ekonomi kan slutligen konstateras att kommunen är skuldfri med en välskött ekonomi.

Välkommen till Jomala!

Nyheter inom Kommunen

19.9.2018 - Infobladet nr 9 2018

Ett nytt nummer av Jomala kommuns infoblad finns nu att läsa. 
Läs mer om Infobladet nr 9 2018 ›

18.9.2018 - Brandinspektör

Jomala kommun lediganslår en tjänst som BRANDINSPEKTÖR Tjänsten utgör en ordinarie heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Vår nuvarande brandinspektör går i pension 1.12.2018. Tjänsten...
Läs mer om Brandinspektör ›

28.8.2018 - Hälsning från styrelsen

Jomala kommun uttrycker härmed, med anledning av sommarens extrema varma väder, vikten av att man i mån av möjlighet prioriterar lokalproducerad mat för att stöda vår närmiljö och våra jordbrukare...
Läs mer om Hälsning från styrelsen ›

24.8.2018 - Vattensmarta tips

Ålands Vatten Ab informerar om smarta tips för vattenförbrukning i vardagen. Se bilagan till höger!
Läs mer om Vattensmarta tips ›

27.6.2018 - Infobladet nr 7 2018

Ett nytt nummer av Jomala kommuns infoblad finns nu att läsa.
Läs mer om Infobladet nr 7 2018 ›
Publicerad 28.9.2017
Uppdaterad 7.12.2017