Bild på biblioteket

Bibliotek och kultur

Bibliotek

I Jomala finns ett kommunbibliotek som är beläget i Vikingaåsens skola i Prästgården by. Biblioteket är öppet för allmänheten måndag, tisdag och torsdag kl. 14-20. På onsdagar är öppettiderna för allmänheten kl. 14-15. 
Se öppettider i menyn för att visa sommarens tider.

Biblioteket är skolbibliotek för Vikingaåsens skola, Södersunda skola, Kyrkby högstadieskola och Träningsundervisningen på dagtid under skolterminerna, kl. 9-14. Under skolbibliotekstiden betjänas även barnmomsorgen i kommunen.

Kultur

Kulturärenden sköts av biblioteks- och kulturchefen. 

Kulturverksamhet i kommunens regi är begränsad och består i huvudsak av utställningar på biblioteket. 

Kommunen stöder kultur i Jomala genom kulturbidrag som årligen kan sökas av verksam sammanslutning i kommunen eller enskild kommuninvånare. I Kulturbidragskriterierna anges vilka tider och regler som gäller vid ansökan och ärendebehandling.

Facebook

Aktuell information om vad som är på gång läggs ut på Jomala biblioteks och kulturs facebook-sida. Där kan finnas boktips, evenemangsinbjudan, och annat som rör verksamheten. Gilla sidan för att få tillgång till informationen då den läggs ut.

Nyheter inom Bibliotek och kultur

14.2.2018 - Biblioteket säljer tidskrifter

Från och och med den 19 februari börjar Jomala bibliotek sälja bort nygallrade tidskrifter. 1 euro/bunt för vuxentidskrifter och 50 cent/bunt för barn, så långt lagret räcker! Vi öppnar kl. 14 på...
Läs mer om Biblioteket säljer tidskrifter ›

9.1.2018 - REA på Jomala bibliotek

Vi säljer nygallrade böcker från vuxenavdelningen, fakta som skönlitterärt, för endast 50 cent/styck!  PLUS vi har massa gratis böcker i hallen för alla åldrar. Ps. Köp 5 böcker och få en tygkasse på...
Läs mer om REA på Jomala bibliotek ›
Publicerad 28.9.2017
Uppdaterad 7.12.2017