Sök och låna

Alla får låna böcker och andra medier på Jomala bibliotek. Har du inget åländskt lånekort får du det vid ditt första besök på biblioteket. Alla skolbarn blir inskrivna i första klass och får eget lånekort på biblioteket.

OBS! Alla kort från åländska bibliotek gäller överallt på de åländska biblioteken; om du har ett kort från t.ex. Finströms bibliotek kan du använda det också på Jomala bibliotek och vice versa.

Låna i disk och i självbetjäning

Det finns en bemannad lånedisk där du kan återlämna, låna och få information och hjälp. Mittemot lånedisken finns en låne- och återlämningsautomat där man behöver sitt lånekort + pinkod.   Vi hjälper gärna med att komma i gång med låneautomaten.

Det finns även en publik dator för sökning av media.
I bibliotekets foajée finns en återlämningsvagn där man kan återlämna böcker och medier även utanför bibliotekets öppettider. 

E-böcker och läsplatta

Varje låntagare får låna en e-bok var fjortonde dag. Låna med lånekortet och PIN-kod. Fråga om PIN-kod i lånedisken på biblioteket.  Mera information finns på sidan https://www.bibliotek.ax/e-biblioteket

Gemensam bibliotekshemsida

Jomala bibliotek är anslutet till den databaserade åländska bibliotekshemsidan www.bibliotek.ax . På hemsidans katalog kan du söka böcker, tidskrifter, musik, m.m.  samt få uppgifter om öppethållningstider och kulturaktiviteter på biblioteken över hela Åland.

 

Reservera och låna om 

Med bibliotekskortet och en PIN-kod kan du också reservera och låna om böcker, musik, filmer och tidskrifter. PIN-kod får du på närmaste bibliotek.

SMS- och e-postmeddelande om böcker

Du kan få meddelande per SMS och e-post när böcker som du reserverat finns att hämta, likaså påminnelse om när lånetiden håller på att ta slut. Kontakta biblioteket för att aktivera tjänsten.

Sök i katalogen på biblioteket

På Jomala bibliotek finns en publik sökdator ansluten till katalogen. Den får för detta ändamål användas fritt av alla biblioteksbesökare.

Publicerad 6.10.2017
Uppdaterad 9.12.2022