Välkommen till Jomala bibliotek!

 

Juni - juli 2020

 

Öppettider:

Tisdag kl. 14-20
Onsdag kl.10-15
Torsdag kl. 14-20

 

 

 

 

Alla får låna på biblioteket

Har man inte lånekort så får man det vid första besöket. Lånetiden är normalt fyra veckor, även för tidskrifter och musikinspelningar. Vi förmedlar lån från andra bibliotek, både på Åland och utanför landskapet.

Böcker

Vi satsar speciellt på barn- och ungdomsböcker, skönlitteratur och faktaböcker. Bibliotekets boksamling, ca 25 000 exemplar, hålls aktuell genom kontinuerliga inköp och gallring.

Musik och tidningar

Musikavdelningen innehåller ca 1 500 inspelningar av alla sorters musik: andligt, klassiskt, populärmusik, etno, dansmusik, jazz och visor, barnsånger m.m. Tidskriftshyllan innehåller över 40 tidskrifter som erbjuder avkoppling, nyheter och information för alla åldrar och intresseinriktningar.

Filmer

På biblioteket finns även DVD-filmer, både för vuxna och barn. Utbudet är relativt litet men består av klassiska filmer och barnfilmer.
 

Trådlöst nätverk

Det finns trådlöst nätverk på biblioteket så besökarna kan använda egna datorer, surfplattor och smarttelefoner.
 

Hitta till oss

Biblioteket finns i nyrenoverade lokaler i samma byggnad som Vikingaåsens skola i Prästgården by, med egen ingång på västra sidan av byggnaden. Ca 200 meter söderut från Jomala kyrka finns en avtagsväg mot Vikingaåsens skola och Kyrkby högstadium. Efter den korta avtagsvägen finns en stor cikulationsplats, följ den runt 3/4 varv och ta av mot parkeringen.

Publicerad 5.10.2017
Uppdaterad 22.6.2020