Translate this page to another language

Google translate is a website service that provides you with a translation of the website, to the language you choose from the list. Since it is computer generated, the translation may not always be completely correct. Please note that Jomala kommun is not responsible for any inaccuracies.

Ungdom och fritid

Anmäl dig till Jomala kommuns nya klubbverksamheter

Jomala kommun har erhållit ett specialunderstöd från Ålands landskapsregering via Åland Idrott och Kulturdelegationen och därför startar fritidsförvaltningen och kulturförvaltningen nya klubbverksamheter från och med 27 februari 2024!
 

Du kan anmäla dig till följande klubbverksamheter senast den 14 februari 2024:

IDROTTSSKOLAN, onsdagar kl 14.00-16.30 i Vikingagården, första tillfället 28.2. Går du i årskurs 3-4 i Vikingaåsens skola och är sugen på att hänga lite med kompisar, springa av dig i gymnastiksalen och kanske göra läxorna, då är det här nåt för dig! Ta med gympakläder och en vattenflaska. Vi bjuder på deltagaravgiften och ett lätt mellanmål. OBS! Begränsat antal platser!

RÖRISKLUBBEN, torsdagar kl 14.00-16.30 i Södersunda skola, första tillfället 29.2.2024. Går du i årskurs 3-4 i Södersunda skola och är sugen på att hänga lite med kompisar, springa av dig i gymnastiksalen och kanske göra läxorna, då är det här nåt för dig! Ta med gympakläder och en vattenflaska. Vi bjuder på deltagaravgiften och ett lätt mellanmål. OBS! Begränsat antal platser!

SIM-&LEKKLUBBEN, varannan fredag (ojämna veckor) kl 14.00-16.30 i Ålands idrottscenter, första tillfället 1.3.2024. Går du i årskurs 3-4 i Södersunda eller Vikingaåsens skola och är sugen på leka och simma, då är det här nåt för dig! Ta med simkläder och en vattenflaska. Bussen startar kl 14.00 vid Södersunda först och åker via Vikingaåsen och sen till Ålands idrottscenter och retur samma väg. Vi bjuder på deltagaravgiften och lätt mellanmål. OBS! Du måste vara simkunnig för att delta. Det är begränsat antal platser!

GYMNASTIKKLUBBEN, Varannan fredag (jämna veckor) kl 14.00-16.30 i Gymnastics Ålands gymnastikhall i Möckelö, första tillfället 8.3.2024. Går du i årskurs 3-4 i Södersunda eller Vikingaåsens skola och är sugen på att hänga lite med kompisar, lära dig kroppskontroll och olika sorters gymnastikgrenar och kanske göra läxorna, då är det här nåt för dig! Ta med gymnastikkläder och en vattenflaska. Bussen plockar upp elever vid Vikingaåsen först och åker via Södersunda och sen till gymnastikhallen och retur samma väg. Vi bjuder på deltagaravgiften och ett lätt mellanmål. OBS! Begränsat antal platser!

OBS! Efter samtliga aktiviteter erbjuds ingen hemtransport utan eleverna måste hämtas från respektive skola senast 16.30 efter respektive aktivitet om de inte kan gå eller cykla hem.

Om aktiviteterna är populära kan antal aktiviteter begränsas per vecka, därför ska ni rangordna er anmälan – det vill säga 1 = första alternativet, 2 = andra alternativet etc.

Det krävs att minst 8 elever anmäler sig per aktivitet för att aktiviteten arrangeras.

För mer information gällande idrottsklubbarna kontakta gustav.mattsson@jomala.ax

KULTURKLUBBEN VÅRTERMINEN 2024

4H-klubben tisdagar udda veckor med start 27.2 (max 8 personer) kl 14.00-16.00 Naturbruksskolan.
För åk 3-4 i Södersunda och Vikingaåsens skola. Kom med till 4H-gården efter skolan. Du får vara med och lära dig laga ett bra mellanmål - olika varje gång. Du får också hälsa på hos våra djur. Buss från Södersunda kl 14.00 via Vikingaåsen och till 4H-gården och retur cirka kl 16.20 Vikinagåsen och cirka kl 16.40 Södersunda.

Teaterklubben med Grete Sneltvedt jämna veckor ons-tor (max 12 personer) Första gången 28.2 och 29.2.
Schema Vikingagården kl. 14.00-16.00; 28 februari, 20 mars, 4 april, 17 april och 2 maj.
Schema Södersunda skola kl. 14.00-16.00: 29 februari, 21 mars, 5 april, 18 april
Teater stärker en gruppsammanhållning, uppmuntrar och ger möjlighet att vara kreativ och skapa trygghet i att prata och uttrycka sig inför andra. Teaterkursen fokuserar på en lekfull stund där grunderna för teater vävs in i teaterövningar och lek. Vi spelar teater genom olika fysiskaövningar, lek, röst och improvisation. Välkommen med!

Dansklubben med Hanna Kivioja udda veckor tis-ons. Första gången 27.2 och 28.2.
Södersunda skola tisdagar kl. 14.00-16.00. 27 februari, 12 mars, 27 mars, 9 april, 24 april, 7 maj.
Vinkingagårdens sporthall onsdagar kl. 14.00-16.00. 28 februari, 13 mars, 28 mars, 10 april, 25 april, 8 maj.
I den här kursen får ni dansa, leka och skapa era alldeles egna danser! Vi sätter kreativiteten i fokus, så ni kan låta fantasin flöda och skapa era egna häftiga koreografier.  Öppet för alla med eller utan tidigare dansvana. Bekväma stretchiga kläder på! Välkommen med!

För mer information gällande för kulturklubbarna kontakta mervi.appel@jomala.ax

Med reservation för ändringar.

ANMÄLAN görs via kommunens hemsida och aktuellt formulär senast 14 februari 2024.

Klicka här för att direkt anmälan (med e-identifikation)

Ungdomsgården, en självklar mötesplats

Fritidförvaltningen arbetar bland annat med att skapa mötesplatser för barn och ungdomar. Vi erbjuder ett brett utbud utifrån ungdomarnas intressen på ungdomsgården i Vikingagården (ingång från baksidan av huset). För att mötesplatsen/aktiviteten ska bli hållbar i längden behöver ungdomarna själva vara delaktiga i verksamheten tillsammans med vår personal, som består av en fritidsledare och en ungdomsledare.

Jomala kommuns ungdomsgård håller öppet tre dagar i veckan. Kommunen samarbetar också med ungdomsföreningen och ungdomslokalen Frideborg. Därtill kan kommunens ungdomar ta del av Mariehamns stads ungdomsutbud via ett avtal mellan Jomala och Mariehamn.

Kontakt

Om ni har några frågor eller funderingar kontakta vår fritidsledare eller ungdomsledare på ungdomsgarden@jomala.ax

Fritidsledaren finns även på Facebook och Instragram. Sök bara på Fritidsledare i Jomala.

Publicerad 19.10.2017
Uppdaterad 13.2.2024