Aktiviteter

I kalendern, som du hittar i menyn till höger, hittar du allt som är på gång. Håll även utkik i lokaltidningarna, här finns ofta artiklar eller notiser om evenemang som ordnas av Jomala bibliotek och kultur.

Bokholkar

Bokholk i Jomala, Kungsö

Den första bokholken i Jomala invigdes 17 mars 2015 i Kungsö. Holken byggdes och sponsorerades av Dan Jansén och Carina Aaltonen efter ett initiativ av biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson.

 

Sommaren 2017 fick Jomala en till bokholk. Denna gång vid Lemströms kanal och glasskiosk. Den är sköts om av Zaida Karlsson och är definitivt värd ett eller flera besök!

Ännu en bokholk åt folket! Hösten 2017 satte Kicki Larsson upp en bokholk i Södersunda by på adressen Norra Torpvägen 175. Den är byggd av ett gammalt dockskåp och sköts mestadels även av Kicki. Beösk och hitta och lämna böcker!

Bygg och sätt upp flera bokholkar

Alla som bygger och sätter upp en bokholk i Jomala får utgallrade böcker från biblioteket att sätta i holken. Kontakta biblioteket, telefon 31 725 när holken är klar.

Viktigt att tänka på:

Holken ska placeras där många personer har möjlighet att besöka den, t.ex. på en allmän gemensam byaplats eller vid tomtgränsen vid en väg där grannarna passerar. Om det inte är på egen tomt måste man fråga om lov först.

En person måste vara ansvarig för holken, titta till den nu och då och rensa ur skräp och böcker som stått där länge.

Vem som helst får fritt ta böcker ur holken och de behöver inte återlämnas. Vem som helst får också sätta in böcker i holken.

Holken bör tas in till vintern. När den sätts upp på våren på "bokholksdagen" kan man ha en liten festlighet och bjuda på fika, korv eller annat gott till byborna.

Holken ska ha vattentätt tak och en öppningsbar dörr, i övrigt får holken se ut precis hur som helst. Storleken kan variera från att ha plats för några enstaka böcker till många, som den i Kungsö. Vem bygger den roligaste, finaste, märkligaste holken?

Kontakt

Biblioteks- och kulturchef
Gunilla Jansson
Tfn. 31 742

Biblioteksbiträde
John Knight
Tfn. 31 725

Biblioteksbiträde
Annika Elfsberg
Tfn. 31 725

Skolbiblioteksbiträde
Malin Ölund
Tfn. 31 725

Assistent
Matilda Nordberg
Tfn. 31 742

Kommunbiblioteket
Skolvägen 3
22 150 JOMALA
Tfn. 31 725
E-post: jomalabibliotek@jomala.ax