Bibliotek och kultur

 

 

Bibliotek

I Jomala finns ett kommunbibliotek som är beläget i Vikingaåsens skola i Prästgården by. Biblioteket är öppet för allmänheten måndag, tisdag och torsdag kl. 14-20. På onsdagar är öppettiderna för allmänheten kl. 14-15.

Biblioteket är skolbibliotek för Vikingaåsens skola, Södersunda skola, Kyrkby högstadieskola och Träningsundervisningen på dagtid under skolterminerna, kl. 9-14. Under skolbibliotekstiden betjänas även barnmomsorgen i kommunen.

Kultur

Kulturärende sköts av biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson. 

Kulturverksamhet i kommunens regi är begränsad och består i huvudsak av utställningar på biblioteket. 

Kommunen stöder kultur i Jomala genom kulturbidrag som årligen kan sökas av i kommunen verksam sammanslutning eller enskild invånare. I Kulturbidragskriterierna anges vilka tider och regler som gäller vid ansökan och ärendebehandling.

Facebook

Aktuell information om vad som är på gång läggs ut på Jomala biblioteks och kulturs facebook-sida. Där kan finnas boktips, evenemangsinbjudan, och annat som rör verksamheten - skrivet i lite lättare och informellare form. Gilla sidan för att få tillgång till informationen då den läggs ut. Klicka här för Facebook.

Ledigt arbete

Biblioteks- och kulturchefen för Jomala bibliotek- och kultur går i deltidspension 1.1.2017.

Med anledning av detta lediganslår Jomala biblioteks- och kulturförvaltning ett vikariat för tiden 23.1-29.12.2017, med chans till förlängning, som

assisterande biblioteks- och kulturarbetare, 40 % av heltid.

Arbetet inleds med en prövotid på 3 månader.
Lön enligt AKTA 02KIR050 (bibliotekssekreterare).

Arbetsuppgifterna för vikariatet är varierande; biblioteksservice för daghem och högstadieskola, sagostunder, kontorsarbete, korrekturläsning, uppdatering av hemsidor, kultur med utställningar och evenemang, samt övriga förekommande arbeten. Arbetet utförs på uppdrag och under ledning av biblioteks- och kulturchefen, men arbetstagaren ska kunna planera och utföra arbetet självständigt. Kvällsarbete kan förekomma.

Behörighetskrav för arbetet är avlagd examen som biblioteksfunktionär/bibliotekssekreterare eller motsvarande kunskaper samt dokumenterad erfarenhet av praktisk biblioteks- och kulturverksamhet.

Ansökningshandlingar ska åtföljas av en utförlig förteckning över utbildning och arbetslivserfarenhet. Ange också referenser.

Ansökningshandlingarna ska vara inlämnade senast 10.01.2017 till Biblioteks- och kulturchef Gunilla Jansson, Jomala bibliotek och kultur, Skolvägen 3, 22150 Jomala. De kan också sändas per e-post till gunilla.jansson@jomala.ax. Frågor om arbetet besvaras endast per e-post, inte per telefon eller personligt besök.

 

Kontakt

Biblioteks- och kulturchef
Gunilla Jansson
Tfn. 31 742

Biblioteksbiträde
John Knight
Tfn. 31 725

Biblioteksbiträde
Annika Elfsberg
Tfn. 31 725

Skolbiblioteksbiträde
Malin Ölund
Tfn. 31 725

Kommunbiblioteket
Skolvägen 3
22 150 JOMALA
Tfn. 31 725
E-post: jomalabibliotek@jomala.ax